Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Πρόγνωση Καιρού 15ης Εβδομάδας του 2017 (Εβδομάδα των Παθών).

Φίλες και Φίλοι,

Απομακρύνεται σταδιακά η ατμοσφαιρική διαταραχή που έδωσε τις αστάθειες των δύο τελευταίων ημερών στα ηπειρωτικά, και σταδιακά αποκαθίσταται ένα δυτικό ρεύμα που ...γλυκαίνει τον καιρό!!!

Έτσι λοιπόν το ΣαββατοΚύριακο θα είναι αίθριο, νήνεμο με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Μεγάλη Δευτέρα και Τρίτη αμετάβλητες οι καιρικές συνθήκες. Αρχίζουμε δηλαδή καλά την Μεγάλη Εβδομάδα.

Από το βράδυ της Τρίτης και μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη, συννεφιάζει αρχικά στα Νότια (Ιόνιο- Κρήτη)και σταδιακά σε όλη τη χώρα, ενισχύονται οι Βορειάδες και πέφτει η θερμοκρασία. Διευκρινίζω ότι τα φαινόμενα δεν θα έχουν κάποια ιδιαίτερη ένταση. Θα περιοριστούν σε λίγες κατά τόπους βροχές με πιό μεγάλη ένταση στην Νότια και Ανατολική Ελλάδα.

Την Μεγάλη Παρασκευή καλός καιρός θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα και μόνο στη Βόρεια Ελλάδα (όπου πηγαίνω για το Πάσχα) θα τηρηθεί η Χριστιανική Παράδοση που θέλει .....να βρέχει, για να επισημανθεί το γεγονός της Θείας Σταύρωσης και της θλίψης του ...Πατέρα για τον ...Υιό!!!

Σε ότι αφορά τον καιρό του Πάσχα, το μόνο που θα πω (σεβόμενος αυτό που επανειλλημένα τονίζω, δηλαδή την αβεβαιότητα της πρόγνωσης, ιδιαίτερα τώρα την Άνοιξη) είναι μόνο κάποιες ενδείξεις που δείχνουν μια επιδείνωση με βροχές και κρύο για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Όμως επισημαίνω είναι ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ με τα μέχρι τώρα δεδομένα και όχι ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Την Μεγάλη Τετάρτη θα ανανεώσω την πρόγνωση ώστε να αναφερθούμε λεπτομερώς στο καιρό του Πάσχα.



Λόγω των ημερών η φωτογραφία από το Άγιον Όρος ή Περιβόλι της Παναγίας. Καλή Μεγαλοβδομάδα .....εύχεται και προσεύχεται ο λαός μας, αυτό σας εύχομαι κι εγώ.