Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Πρόγνωση καιρού 4ης βδομάδας του 2016


Φίλες και Φίλοι, 

Σήμερα λόγω της ορκωμοσίας του Προέδρου της Αμερικής θα μου επιτρέψετε δυό σχόλια, ένα επαγγελματικής φύσεως και ένα πολιτικής. Είδαμε ότι έβρεξε την ώρα της τελετής. Αυτό μου επιτρέπει να συμπεράνω ότι παρόλες τις προσπάθειες ελέγχου των καιρικών συνθηκών από τον άνθρωπο «Ο καιρός (ευτυχώς) υπακούει ακόμα τις εντολές του Θεού»!!!

Το πολιτικής φύσεως τώρα. Παρακολουθώντας τους δύο προέδρους (απερχόμενος και παραλαμβάνων) να αγκαλιάζονται και να αποχεραιτούν ο ένας τον άλλο, θαύμασα πολιτικό πολιτισμό. Προσπάθησα λοιπόν να θυμηθώ την τελευταία παράδοση - παραλαβή του Μεγάρου Μαξίμου. Όσο κι αν έψαξα στο μυαλό μου ΔΕΝ ΘΥΜΗΘΗΚΑ. Θα μου πείτε βέβαια άλλο Αμερική άλλο Ελλάδα. Δεν θα συμφωνήσω όμως!!!  Οποία ...θλίψη!!!


Στα του καιρού λοιπόν, ένα ηλιόλουστο και με συγκρατημένες χαμηλά θερμοκρασίες Σαββατοκύριακο θα ακολουθήσει το δύσκολο καιρικά 15θήμερο που πέρασε.

Δευτέρα και Τρίτη ένα οργανωμένο  χαμηλό από την Κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί Βορειοανατολικά και θα μας δώσει ένα πολύ βροχερό διήμερο, σε όλη τη χώρα. Χιόνια θα πέσουν μόνο στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Θα ανέβει αρκετά η θερμοκρασία ενώ θα πνέουν πολύ ισχυροί Νότιοι άνεμοι στα πελάγη.  

Την Τετάρτη βελτιώνεται μερικώς ο καιρός παντού, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή αλλάζει συμπεριφορά. Συγκεκριμένα ενισχύονται οι  Βόρειοι άνεμοι, πέφτει ξανά η θερμοκρασία και θα βρέξει κατά τόπους πάλι σε όλη τη χώρα. Σταδιακά θα πέσουν και αρκετά χιόνια σε χαμηλότερα υψόμετρα και την Παρασκευή μέχρι και στα πεδινά ολης της ηπειρωτικής χώρας.


Τέλος Σάββατο και Κυριακή μόνο στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη θα συνεχίζονται ασθενή φαινόμενα (βροχές και χιονοπτώσεις) ενώ στην υπόλοιπη χώρα θε κάνει πολύ κρύο. 

Και ένα animation από την κακοκαιρία που υποστήκαμε τις τελευταίες μέρες.