Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Καιρός την 47η βδομάδα του 2017.

Φίλες και φίλοι,

Όσοι τακτικά με παρακολουθείτε τόσο στο «Παράπηγμα» όσο και στα κοινωνικά δίκτυα, γνωρίζετε την διαχρονική άποψή μου ότι Ο «ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ» παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο (σχεδόν πάντα αρνητικό) στις κατά καιρούς .....καιρικές καταστροφές που προκύπτουν από την Φύση. Αυτό ισχύει και τώρα.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν αύριο το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα, με επικινδυνότητα έντονων φαινομένων για το νότιο Ιόνιο, την πελοπόνησο , την ανατολική Στερεά και το Βόρειο Αιγαίο.  

Με μια ανάπαυλα την Κυριακή (προσωρινή βελτίωση στα ηπειρωτικά), και λιγότερες βροχές στην Δυτική Ελλάδα και τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου, από την Δευτέρα θα ξαναβρέξει από τα Βορειοδυτικά και γρήγορα σε όλη τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθούν πολύ οι Βορειάδες και θα πέσει αρκετά η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα. Τα ....δεύτερα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ψηλά. Όμως εξίσου γρήγορα μέχρι το πρωί της Τρίτης ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Το υπόλοιπο της βδομάδας ....θεσπέσιο!!! Άπνοιες, άνοδος θερμοκρασίας, μπόλικη ηλιοφάνεια.

Και τέλος να μην ακούω για ....Ζήνωνες και τέτοια!!! Έχουνε δει τα ματάκια μας χαμηλά των 990HPA στο Νότιο Ιόνιο-πελοπόνησο αλλά και στο Νότιο Αιγαίο.....ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ .....τα τελευταία 30 χρόνια. Τώρα τα βαφτίσαμε και …..Canes!!!!  «Θού Κύριε φυλακήν τω στόματί μου».


Νάστε καλά. Προσοχή αύριο κυρίως στα Νότια, όπου βρίσκομαι κι εγώ .....και καλή βδομάδα σε όλους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου