Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Πρόγνωση καιρού 32ης βδομάδας του 2017.

Φίλες και Φίλοι, 

Από αρχαιοτάτων χρόνων η φύση προίκησε την Ανατολική Μεσόγειο (Αιγαίο Πέλαγος) με τα μελτέμια. Είναι αυτοί οι Βορειοανατολικών διευθύνσεων άνεμοι που ....σαρώνουν όλο τον Αύγουστο, και όχι μόνο, την Ανατολική θαλάσσια Ελλάδα και ευεργετούν με την δροσιά τους την χώρα μας.

Γιατί επισημαίνω τα μελτέμια στην εισαγωγή???  Πολύ απλά γιατί έρχεται μια πραγματικά ...hot εβδομάδα η οποία δεν εξελίσσεται σε Καύσωνα, ακριβώς επειδή θα έχουμε επίδραση του μελτεμιού.

Πραγματικό καύσωνα λοιπόν θα αντιμετωπίσουν η γειτονικές μας χώρες Ιταλία (κυρίως Νότια) και η Τουρκία επίσης Νότια-Νοτιοδυτική.

Στα δικά μας τώρα. Αίθρια, πολύ ζεστή και άνυδρη, η βδομάδα που έρχεται. Υψηλές θερμοκρασίες θα έχουμε όλη τη βδομάδα (οι συνήθεις ύποπτοι Λάρισα-Σέρρες-Αγρίνιο-Φιλαδέλφεια-Τρίπολη κ.λ.π. θα χτυπήσουν τα 40άρια τους,  ιδιαίτερα Πέμπτη και Παρασκευή), ενώ και η Δυτική Βορειοδυτική Ελλάδα-Θεσσαλία θα έχει μέγιστα 40άρια πιθανόν Δευτέρα και Τρίτη.

Το μελτέμι στο Αιγαίο εξασθενεί προσωρινά Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Τις υπόλοιπες μέρες ...καλά κρατεί και ευτυχώς!!!

Ανακεφαλαιώνοντας, θα έλεγα ότι η διάρκεια της ζέστης (όλη τη βδομάδα) θα είναι το πρόβλημα και όχι αυτός καθαυτός ο .....οριακός κάυσωνας.

Το βιντεάκι που ακολουθεί συν-τέθηκε στο Παγγαίο. Θερμές ευχαριστίες στον φίλο Άγγελο Τσανάκα για την επιμέλεια.




Καλή βδομάδα σε όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου