Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Πρόγνωση καιρού 5ης εβδομάδας του 2017.

Φίλες και Φίλοι,

Με λίγη καθυστέρηση (άργησε βλέπετε η επιστροφή από Αθήνα), η πρόγνωση του καιρού, σήμερα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017.

Επειδή βλέπω ότι όλες και όλοι βαρεθήκατε το χιόνι και το κρύο θα αρχίσω την πρόγνωση λίγο ανάποδα ξεκινώντας από την ερχόμενη Παρασκευή. Και γιατί θα γίνει έτσι??? Σωστά μαντέψατε. Την Παρασκευή 3 φεβρουαρίου και για τουλάχιστον 5 μέρες η άπνοια σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια αλλά και την σημαντική άνοδο θερμοκρασίας θα επιτρέψουν στην Αλκυώνα ......να γεννήσει τα αυγά της μέσα στο καταχείμωνο που όλοι βιώσαμε και βαρεθήκαμε.

Το Σαββατοκύριακο λοιπόν (αύριο & μεθάυριο) αίθριος καιρός θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα, με άπνοιες και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία όμως θα παραμείνει σε χαμηλά σχετικά επίπεδα μέχρι και την Πέμπτη. Μόνο στη Δυτική και Νότια Ελλάδα την Κυριακή θα υπάρχουν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ίσως μεμωνομένες καταιγίδες.

Δευτέρα και Τρίτη συννεφιά με λίγες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά θα έχει η Ανατολική και Νότια κυρίως Ελλάδα με τα φαινόμενα πιό πολλά στα Νότια (Πελοπόνησσο-Κρήτη-Κυκλάδες-Δωδεκάννησα). Ενισχυμένοι Βόρειοι οι άνεμοι στο Αιγαίο. 

Τετάρτη και Πέμπτη μια γρήγορη διέλευση χαμηλού συστήματος θα δώσει πάλι βροχές στα Δυτικά και Νότια τμήματα χωρίς να αποκλείονται και λίγα χιόνια στα πολύ ορεινά τμήματα αυτών των περιοχών.

Από την Παρασκευή και μετά ήδη ξέρετε...τα είπαμε στην πρώτη παράγραφο.



Καλό Σαββατοκύριακο και καλή βδομάδα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου