Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού 50ης εβδομάδας του 2016,

Σε όλη τη χώρα, αίθριο, νήνεμο και με ήπιες θερμοκρασίες θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

Σταδιακή ενίσχυση του Βορείου ρεύματος από την Δευτέρα, που θα συνοδευτεί από αύξηση των νεφώσεων  κατά διαστήματα (κυρίως στις ανατολικά της Πίνδου περιοχές) αλλά και  από βαθμιαία αξιόλογη πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα χαρακτηριστικά του τριημέρου Δευτέρας-Τρίτης και Τετάρτης.   Φαινόμενα δεν θα εκδηλωθούν πλην ελάχιστων  ασθενών βροχών στις ανατολικά της Πίνδου ηπειρωτικές περιοχές την πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο.

....Αγριεύει ο  καιρός Πέμπτη – Παρασκευή και Σάββατο. Αυξάνονται οι συννεφιές σε όλη τη χώρα ενισχύονται εκ νέου οι βόρειοι άνεμοι, πέφτει περαιτέρω η θερμοκρασία και φαίνεται ότι αξιόλογες βροχές θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά.  Από το βράδυ της Παρασκευής χιόνια θα σημειωθούν και σε  περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο και πιθανόν και στα πεδινά κυρίως της Ανατολικά της Πίνδου ηπειρωτικης Ελλάδας αλλά και σε όλη την ανατολική νησιωτική χώρα. 

Τέλος την Κυριακή αρχίζει βελτίωση του καιρού από τα Βορειοδυτικά που σταδιακά στη διάρκεια της μέρας θα επεκτείνεται νοτιότερα.

Ανακεφαλαιώνοντας, μιας και .......μας μαυρίζουν τη ψυχή πολλά και  διάφορα γύρω μας, σας ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ .....μια άσπρη μέρα στο προσεχές Weekend!!!
   



Νάστε καλά. Καλό Σαββατοκύριακο. 

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού 49ης βδομάδας του 2016.

Φίλες και Φίλοι γειά σας.

Οι Δυτικές και Νότιες περιοχές της χώρας μας φαίνεται ότι θα έχουν την τιμητική τους, από άποψη καιρικότητας την βδομάδα που έρχεται.

Έτσι λοιπόν, από σήμερα Κυριακή και μέχρι την Πέμπτη κατά διαστήματα θα υπάρχουν νεφώσεις σε αυτές τις περιοχές και θα εκδηλώνονται λίγες ασθενείς κατά τόπους βροχές. Την Τετάρτη μόνο, ενδέχεται οι βροχές να είναι περισσότερες και να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ταυτόχρονα, ενισχυμένοι βορειάδες στο Αιγαίο θα υπάρχουν σχεδόν όλες τις επόμενες ημέρες και γιαυτό το λόγο η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Χειμώνας βλέπετε ....χρειάζεται και λίγο κρύο. 

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με συννεφιές κατά διαστήματα αυξημένες στις ανατολικά της Πίνδου ηπειρωτικές περιοχές θα επικρατήσει όλη την εβδομάδα. Κύριο χαρακτηριστικό οι χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στα Βόρεια.

Τέλος, αίθριος καιρός, εξασθένιση των ανέμων και άνοδος θερμοκρασίας, θα παρατηρηθεί το επόμενο Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο.



Από την όμορφη Θεσσαλονίκη, καλή βδομάδα.