Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Καιρός 26ης εβδομάδας του 2016.

Φίλες - φίλοι,

Τελικά επισυνέβη  και το πρώτο  ....EXIT από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στα μούτρα κάποιων ...ανόητων, ...καρεκλοκένταυρων γραφειοκρατών, που ίσως τους αναγκάσει να καταλάβουν ότι υπάρχουν και άλλοι που δικαιούνται να έχουν άποψη!!!

Από την άλλη μεριά ξέρετε την παροιμία που λέει ότι “όταν χορεύουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια” Και δυστυχώς, να συμπληρώσω ότι, ανήκουμε στα ...βατραχάκια. Και για να μην παρεξηγηθώ, μην νομίσετε ότι δεν συμφέρει την ....Παγκοσμιοποίηση το αποτέλεσμα. Όλα πάνε κατευχήν για τους .....σχεδιαστές του μέλλοντός μας!!!

Συγνώμη για το σχεδόν πολιτικό σχόλιο, αλλά νομίζω το επιτρέπει η 24η Ιουνίου, που θα αποτελέσει  κατά τη γνώμη μου ημερομηνία σταθμό στις παγκόσμιες εξελίξεις.

Αφήνω τα σχόλια και περνάω τώρα σε αυτά που κατέχω καλά:

Ενα οργανωμένο χαμηλό από το Νότιο Ιόνιο θα κινηθεί Α-BA και θα αλλάξει τις καιρικές συνθήκες πάνω από την χώρα μας διαταράσσοντας  την σχετική ακινησία της ατμόσφαιρας και τις συνθήκες καύσωνα που επικράτησαν την τελευταία εβδομάδα.

Άστατος καιρός λοιπόν, με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθεί αρχικά στην Πελοπόννησο από αύριο το μεσημέρι  και από τα μεσάνυχτα θα επεκταθεί σε όλα τα ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του Αιγαίου, πλην του ανατολικού. Παράλληλα, θα πέσει και η θερμοκρασία κατά τουλάχιστον 4-5°C. Να τονίσω ότι, παρότι δεν φαίνεται από τα προγνωστικά στοιχεία, υπάρχει επικινδυνότητα για ισχυρές τοπικά καταιγίδες που μπορεί να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη περιορισμένη αστάθεια θα σκδηλωθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά με προοδευτικά μειούμενα φαινόμενα μέρα με τη μέρα.

Αίθριος καιρός τις υπόλοιπες μέρες μέχρι το τέλος της επόμενης βδομάδας (Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο- Κυριακή).



Άντε και καλή δύναμη στον .....Πολιτικό Αρμαγδώνα, που μόλις άρχισε.