Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Καιρός τρίτης εβδομάδας του 2016 (16-23 Ιανουαρίου).

Φίλες & Φίλοι, με μια μικρή χρονική καθυστέρηση σε σχέση με την πρόγνωση της προηγούμενης βδομάδας θα ξεκινήσει η κακοκαιρία. Έχει ήδη ενισχυθεί ο νοτιάς στα πελάγη, έχει συννεφιάσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ψιλοβρέχει στην Δυτική Ελλάδα.  

Σταδιακά λοιπόν από αύριο Σάββατο και μέχρι την Τρίτη το πρωί χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σε όλη τη  χώρα. Πυκνή συννεφιά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ισχυροί νοτιάδες (θυελλώδεις στα θαλάσσια) θα είναι τα κύρια χαρκτηριστικά.

Από το απόγευμα της Κυριακής εξαιτίας σοβαρής ψυχρής εισβολής και στροφής των ανέμων σε βορείους, θα δούμε χιόνι και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ την Δευτέρα το πρωί θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. (Βλέπετε εξελέγη ο ....Κυριάκος και αμέσως έρχονται ....άσπρες μέρες). Η μέγιστη επικινδυνότητα για τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα (πλην του χιονιού που εξ ορισμού έχει την επικινδυνότητά του) είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, οπότε, στην Πελοπόνησσο και την ΒΑ ελλάδα μπορεί να έχουμε μεγάλα ύψη βροχής και ισχυρές καταιγίδες.   


Σταδιακή βελτίωση του καιρού αρχίζει από το απόγευμα της Δευτέρας από τα Βορειοδυτικά και μέχρι το πρωί της Τετάρτης θα έχει ολοκληρωθεί σε όλη τη χώρα.

Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο λίγα ασθενή φαινόμενα (βροχές και χιονοπτώσεις) θα σημειώνονται μόνο στα αντολικά τμήματα Θεσσαλίας, Στερεάς, πελοπονήσου και Βόρειας Κρήτης.  Αυτό που είναι όμως χαρακτηριστικό και θέλει προσοχή είναι ότι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (παγετός τοπικά) θα πραμείνουν όλη την εβδομάδα με αποτέλεσμα όπου πέσει χιόνι να παραμείνει παγωμένο.

Προετοιμαστείτε λοιπόν για μια χειμωνιάτικη βδομάδα, όσο μπορείτε περιορίστε τις ...βόλτες και δημιουργείστε οικογενειακή θαλπωρή.  Εξάλλου όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «ο καλός ο νοικοκύρης .....το χειμώνα φαίνεται».

Υ.γ. Κάτι κακοκαιρίες (οι ....χειρότερες της τελευταίας εικοσαετίας) που ακούγονται και γράφονται ....σκόρπιες εδώ κι εκεί, μην σας πτοούν. Μια χειμωνιάτικη βδομάδα θα έχουμε και τίποτα πραπάνω.