Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Πρόγνωση Καιρού 48ης εβδομάδας του 2016.


Φίλες και Φίλοι,

Ζητώντας συγνώμη για την καθυστέρηση στην ανάρτηση της Πρόγνωσης (βλέπετε έχουμε και .....Κατερίνα στο σπίτι,  οπότε μας πήρε ....το ξημέρωμα), ας δούμε μια ενδιαφέρουσα καιρικά  βδομάδα που έρχεται.

Μπαίνουμε πλέον ημερολογιακά στον Χειμώνα, και μάλλον απότι βλέπω θα μπούμε και ...καιρικά σε χειμωνιάτικο  μοτίβο.  Ας τα πάρουμε με την σειρά όμως.

Σήμερα Σάββατο, σταδιακά από τα δυτικά, συννεφιά με βροχές και καταιγίδες, επεκτείνεται στη διάρκεια της ημέρας Ανατολικά και μέχρι το βράδυ, θα επηρεάσει όλη τη χώρα. Από το πρωί της Κυριακής, τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τόπους και η κατάσταση θα συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο μέχρι το βράδυ της Τρίτης
Την Κυριακή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα έχει η Δυτική και Νότια Ελλάδα κυρίως, ενώ την Δευτέρα έντονα φαινόμενα θα δουν και οι Ανατολικές-Βορειοανατολικές περιοχές. 
Από το απόγευμα της Δευτέρας θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι στο Αιγαίο (θυελλώδεις), θα πέσει πολύ η θερμοκρασία και θα εμφανιστούν τα πρώτα χιόνια σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Την Τρίτη θα είναι η μέρα που ενώ η θερμοκρασία θα πέφτει ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και μέχρι το βράδυ θα αιθριάσει παντού.

Η Τετάρτη και η Πέμπτη θα εξελιχθούν σε δύο αίθριες,  λαμπερές αλλά πολύ κρύες ημέρες, ενώ το βράδυ της Πέμπτης θα εξασθενήσουν οι Θυελλώδεις Βορειάδες στο Αιγαίο.

Τέλος αίθριος καιρός, άπνοιες και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας θα είναι τα χαρακτηριστικά του επόμενου Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακου.

Και μια συμβουλή!!! Μη  τρομάξετε με τους χιονιάδες που προβλέπω να μας .....κατακλύσουν τηλεοπτικά. Όπως αναλυτικά έγραψα, χιόνια θα πέσουν το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, θα πέσουν σε ορεινές-ημιορεινές κυρίως περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας και την Τρίτη που θα κατεβούν σε χαμηλότερα υψόμετρα σε Εύβοια –ΑττικοΒοιωτία - Ανατολική Πελλοπόνησο και Κρήτη θα αρχίσει η βελτίωση οπότε σε τελική ανάλυση οι χιονοπτώσεις εκεί θα είναι λίγες και μικρής διάρκειας (λιγότερο του 18ώρου).

Τώρα πριν φύγετε ....τη μουσική ΔΥΝΑΤΑ & πάμε ένα virtual (δυστυχώς) ....ταξιδάκι στους αιθέρες!!!

Papyrus Mollis Higher Qualität 343 MB from Hans Rudolf Schneider on Vimeo.

Καλή σας βδομάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου